Lagerweij Eieren en WEA: Een sterke band in de pluimveesector

  • Sector: Familiebedrijven

🤝 Klant sinds 2007
🏠 Familiebedrijf
🥚 Specialisme: Pluimvee
📍 WEA-kantoor: Kesteren

Lagerweij Eieren, een innovatief pluimveebedrijf in Buurmalsen, is al sinds 2007 een trouwe klant van WEA Deltaland. Gertjan en Anita Lagerweij besloten dat jaar hun bedrijf op te starten, en zochten daarbij de betrouwbare begeleiding van een accountant. Door de positieve ervaringen van Gertjan’s ouders met WEA Deltaland, besloten ook zij zich bij hen aan te sluiten. Deze beslissing heeft geresulteerd in een fijne samenwerking, waarbij WEA Deltaland een constante partner is gebleven.

Een groeiend pluimveebedrijf

In 2007 begonnen Gertjan en Anita hun avontuur met 11.000 kippen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 120.000 dieren, verdeeld over vier stallen. Via een geavanceerde eierband worden de eieren uit deze stallen naar één centraal punt getransporteerd. In de eierverwerkingsruimte worden de eieren gecheckt op grootte en vuil en daarna verpakt in de juiste dozen. De pakweg 110.000 eieren per dag worden vervolgens automatisch op pallets geplaatst met behulp van een robot, waarna ze klaar zijn voor transport.

Het echtpaar ontdekte al snel dat direct contact met de consument de sleutel tot succes was. Daarom openden zij een automatenwinkeltje aan de provinciale weg, wat al snel een succes bleek. Na negen jaar breidden ze uit met een fysieke streekwinkel, waar klanten niet alleen de eieren, maar ook de kippen in de stal kunnen zien scharrelen. Deze winkel trok niet alleen lokale klanten, maar ook bezoekers van verder weg dankzij de persoonlijke service en het gezellige praatje.

Naast de winkel levert Lagerweij Eieren ook aan ongeveer 150 zakelijke klanten, zoals supermarkten, horeca en groentewinkels. Bestellingen worden efficiënt verwerkt via een geautomatiseerd online platform, waarmee klanten op maat bediend worden. Doordat ze gebruik maken van een automatisch bestelsysteem en automatische facturering, kunnen ze hun routes efficiënt samenstellen en hun service optimaliseren.

Bij Lagerweij Eieren staat het welzijn van de kippen centraal. Gertjan’s filosofie is simpel: “Wij zorgen ervoor dat de kip 100% is, en dan komen de eieren vanzelf.” Goede voeding en een juiste balans van vitamines zijn essentieel om stress bij de dieren te voorkomen, wat resulteert in kwalitatief hoogwaardige eieren.

Familiebedrijf met visie

Lagerweij Eieren is een echt familiebedrijf. Gertjan en Anita hebben vijf kinderen, die allen meewerken in het bedrijf. Innovatie en automatisering staan hoog in het vaandel, waarbij data-analyse een belangrijke rol speelt. Door het verzamelen en analyseren van gegevens over hun kippen en hun website verkrijgen ze waardevolle inzichten, die de basis vormen voor hun strategische keuzes en verdere ontwikkeling van het bedrijf.

Samenwerking met WEA Deltaland

De samenwerking tussen Lagerweij Eieren en WEA Deltaland gaat verder dan alleen het opstellen van jaarrekeningen. Henk Schelling, hun vaste aanspreekpunt en relatiebeheerder bij WEA Deltaland, zorgt ervoor dat Gertjan en Anita altijd op de hoogte zijn van belangrijke financiële zaken en nieuwe inzichten. Met proactief advies helpt Henk hen om hun bedrijf nog efficiënter te runnen en te innoveren.

Gertjan waardeert vooral het meedenken van WEA Deltaland. “Het is fijn om te weten dat je een accountant hebt die niet alleen cijfers verwerkt, maar ook met je meedenkt over de toekomst van je bedrijf” zegt hij. Door deze waardevolle samenwerking blijft Lagerweij Eieren zich ontwikkelen en versterken in de markt.

 

Bezoek hier de website van Lagerweij Eieren


Heb jij net als Lagerweij Eieren behoefte aan een proactieve accountant die meedenkt en ondersteunt bij jouw groei? Neem dan contact op  en ontdek hoe wij jouw onderneming naar een hoger niveau kunnen tillen!

 

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Meer succesverhalen

Elke langdurige relatie begint met een eerste contact

Henk Schelling Relatiebeheerder

Laat een bericht achter of een terugbelverzoek.

Naam*
Terugbelverzoek
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.